CIRO
CIRO is een expertisecentrum voor chronisch orgaanfalen. Het centrum verzorgt diagnose en integrale behandeling van patiënten met complex chronisch orgaanfalen. CIRO biedt behandelprogramma's op maat aan patiënten met chronisch orgaanfalen. Daarnaast opende CIRO in 2011 een Academisch Slaapcentrum voor de behandeling van patiënten met slaapstoornissen. CIRO bv is een samenwerkingsverband van Proteion en het Maastricht Universitair Medisch Centrum (MUMC+).

Wil je van betekenis zijn voor onze patiënten? CIRO is op zoek naar

Maatje

CIRO is gespecialiseerd in het behandelen van mensen met chronische aandoeningen. Denk hierbij aan longziekten zoals COPD en astma, hartfalen of slaapgerelateerde ademhalingsstoornissen. Als Maatje bij CIRO word je gedurende een langere periode gekoppeld aan één patiënt. Samen met deze patiënt onderneem je leuke activiteiten. Je hebt hierbij geen verzorgende of behandelende taken, maar zult samenwerken met verpleegkundigen en andere vrijwilligers. Al deze activiteiten staan in het teken van ontspanning en worden georganiseerd om het langere verblijf - vaak een aantal weken - van onze patiënten zo aangenaam mogelijk te maken. Maatjes bepalen in overleg met de patiënt welke activiteiten zij gaan uitvoeren, wanneer en hoe vaak per week/maand.

 

Wij vragen

• Een enthousiast persoon die met veel plezier samen met een patiënt activiteiten wil uitvoeren zoals wandelen, koffie drinken of een praatje maken.

• Beschikt over inlevingsvermogen en goede sociale vaardigheden

• Bereidheid om samen te werken met verpleegkundigen en eventueel andere vrijwilligers.

• Flexibel inzetbaar.

 

Wij bieden

• CIRO biedt uitdagende vrijwilligerswerkzaamheden in een organisatie die volop in ontwikkeling is.

• Een open werksfeer waar de bijdrage van iedere vrijwilliger zeer gewaardeerd wordt.

• Toegang tot het zwembad en de trainingsruimte van CIRO waar professionals en vrijwilligers van CIRO op bepaalde tijden gebruik van mogen maken.

• Als vrijwilliger krijg je begeleiding aangeboden en deskundigheidsbevordering ten behoeve van je vrijwilligerswerk. Denk bijvoorbeeld aan trainingen of informatiebijeenkomsten.

• CIRO heeft een attentieregeling getroffen voor vrijwilligers. Dit betekent dat vrijwilligers een kleine attentie krijgen bij belangrijke levensgebeurtenissen zoals trouwen of de geboorte van een kind/kleinkind.

• Een jaarlijks personeelsuitje waar onze vrijwilligers bij mogen aansluiten.

• Vrijwilligers kunnen een referentie ontvangen van CIRO.

 

Informatie

Van potentiële vrijwilligers verwachten wij dat ze bereid zijn een VOG (Verklaring Omtrent Gedrag) aan te vragen.

Informatie over de werkzaamheden en mogelijkheden als vrijwilliger zijn te verkrijgen bij Richard Gouka (Activiteitenbegeleidster).

 

Aanmelden

Aanmelden is mogelijk door contact op te nemen via onderstaande gegevens: E-mail: richardgouka@ciro-horn.nl

 

Selecteer een afdeling om op te solliciteren:
CIRO
Afdrukken Tip een vriend(in)